/
  • "Kalosórisma" Welkom!

   Akropolis is een traditioneel Grieks restaurant , met een warme atmosfeer waar u ook kan genieten op ons overdekte buiten terras.

   Akropolis staat voor pure ingrediënten, verfijnde smaken en een breed scala aan verschillende gerechten.

   Een bekend begrip is Mezedes. Door vele diverse, kleine porties van verschillende gerechten op tafel te zetten is er altijd voor ieder wat wils. Dit zorgt niet alleen voor een geweldige variatie aan smaken, maar creëert ook een levendige sfeer waar de Grieken om bekend staan.

  • Evagelos Theocharis, de kok, tevens de eigenaar samen met zijn vrouw Stefania Theocharis, geboren in Athene en opgegroeid in Volos, zijn vrouw Stefania Theocharis, geboren in Volos en de zoon Stavros Theocharis geboren in Volos. Evaggelos Theocharis is de kok van de zaak en probeert hij samen met zijn vrouw Stefanie Theocharis de Griekse keuken dichter bij u te brengen door onder andere gerechten uit Volos op de kaart te zetten. Beide hebben veel verstand van vis gezien het feit dat ze in het verleden een viswinkel hadden in Volos en op het Griekse eiland Skiathos. Voor vragen over bepaalde vissoorten en persoonlijke wensen kunt u altijd bij hen terecht. De zoon Stavros Theocharis, jurist op het gebied van Europees recht, is aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd en staat vaak in de zaak om zijn ouders te ondersteunen.

   Volos is de stad van ons hart, waar we met plezier onze vakantiedagen doorbrengen. Het is de zesde grootste Griekse stad en het combineert prachtige stranden samen met de geweldige berg Pelion waar je in de winter kan skiën.

   Volos is een stad in het centrum van Griekenland, ongeveer halverwege de twee belangrijkste steden van het land, Athene en Thessaloniki. De stad ligt in het oosten van het vasteland, aan de Egeïsche zee.

   Gebouwd aan het binnenste punt van de Golf van Volos en aan de voet van de berg Pelion (het land van de kentauren) en bij het schiereiland met dezelfde naam, is het de belangrijkste toegangspoort vanuit de zee van Thessalië, de grootste landbouwregio van het land. Volos is een van de belangrijkste commerciële havensteden van Griekenland, maar veel verkeer doet de stad ook aan vanwege het feit dat de stad veerverbindingen heeft met de nabijgelegen Sporaden: Skiathos, Skopelos, Alonissos.

   In Volos zijn enorm veel stranden met de blauwe vlag, wat aangeeft dat het goede stranden betreft. Volos staat bekend in de Griekse mythologie om het Griekse schip Argo met zijn bemanningsleden Argonautes. Verder komt het verhaal van Kentaurus (half paard half mens) ook uit Volos vandaan. 
Naast de prachtige stad en de berg Pelion kan je bij Volos komen voor de welbekende τσιπουράδικο (tsipouradiko). Tsipouradiko is een soort taverne/restaurant waar je Griekse mezedes kunt uitproberen. Je bestelt een flesje tsipouro (traditioneel drankje uit Volos, vergelijkbaar met Ouzo) en bij ieder flesje tsipouro worden verschillende mezedes geserveerd. Dat hebben wij in ons restaurant aangepast met de Griekse tafel. Weliswaar zonder de tsipouro en met wat andere soort gerechten maar daar komt het idee vandaan. Bij een tsipouradiko in Volos krijg je voornamelijk visgerechten en dat komt door de ligging van Volos.

   Vanuit Volos kun je met de boot naar Skiathos, Skopelos en Alonissos. Het zijn de drie sporadische eilanden. Skiathos is een van de beroemdste Griekse eilanden waar je prachtige stranden tegenkomt, vaak met goudzand. Je komt hier veel restaurantjes en veel souvenirwinkeltjes tegen. Skopelos is wat groter van oppervlakte, hier kom je ook geweldige stranden tegen, het is iets minder toeristisch dan Skiathos. Alonissos is het meest rustige eiland van de drie eilanden. Alonissos heeft misschien de beste stranden van alle drie de eilanden. Wat alle drie de eilanden gemeen hebben is dat ze alle drie geweldige stranden hebben en veel groen. Vanuit Amsterdam kun je rechtstreeks vliegen naar Skiathos.